elis-header-230982

Twee maanden verder

Het winnen van mijn olympische medaille is inmiddels bijna twee maanden geleden, maar nog regelmatig word ik uitgenodigd voor leuke evenementen, interviews en bijeenkomsten. Het blijft bijzonder om naast mijn trainingen, het ene moment aanwezig te zijn bij televisie opnames en het andere moment les te geven aan toekomstige baanwielrenners met dezelfde dromen als ikzelf.

Verrassingstraining fietsclub de Adelaar

Het afgelopen weekend ben ik, samen met Teun Mulder, op bezoek geweest bij de jeugd van onze fietsclub de Adelaar. Als onderdeel van hun jeugdkamp waren er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een verrassingstraining van Teun en mij. In het Omnisport in Apeldoorn zijn we met 40 kinderen lekker aan de slag gegaan.

Na een korte uitleg over de baan en fiets konden we beginnen. Onder onze begeleiding mochten de kinderen op de baan. Er werd begonnen met een paar ronden op het vlakke deel om zo de rem techniek onder knie te krijgen. Later mocht iedereen langzaam in de baan.

Na afloop konden de kinderen mijn medaille bekijken en was er tijd voor een leuke foto. Een geslaagde ochtend waar ik trots op terug kijk.

Verrassingstraining de Adelaar
Aandachtig luisterende kinderen tijdens de verrassingstraining bij het jeugdkamp van de Adelaar

Première van Manon Lescaut

Gister ben ik voor het eerst bij een Opera geweest. In Amsterdam, bij het Nationale Opera & Ballet, was de première van de opera Manon Lescaut. Samen met verschillende andere medaillewinnaars waren we uitgenodigd om deze show bij te wonen.

Van tevoren was ik benieuwd hoe het zou zijn en wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Achteraf kan ik zeggen, wat was dit bijzonder om mee te maken. Zo mooi om te zien hoe dit verhaal werd neergezet. Ook opera is echt topsport. Om zo de longen uit je lijf te kunnen zingen. Pittig hoor! Heel bijzonder en leuk om dit te mogen ervaren.

Ik wil de organisatie van het Nationale Opera & Ballet bedanken voor deze uitnodiging!

Samen met andere medaillewinnaars bij de première van Manon Lescaut
Samen met andere medaillewinnaars bij de première van Manon Lescaut

Deel dit bericht: