elis-header-230982

Eerste wedstrijden sinds Rio zijn een feit

Sinds de Olympische Spelen in Rio heb ik geen wedstrijd meer kunnen fietsen. Dit was niet altijd makkelijk, maar gelukkig heb ik inmiddels de eerste wedstrijden weer achter de rug. De afgelopen paar dagen heb ik een kleine week doorgebracht in Columbia. In de stad Medellin werd het toernooi ‘EPM Medellin de Pista’ georganiseerd. Een driedaags toernooi, met 80 renners en rensters uit de hele wereld, verdeeld over 20 teams. Met deelnemers uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Mexico, Polen, Spanje en natuurlijk Columbia was het een aardig internationaal veld van hoog niveau. De wedstrijden vonden plaats op de baan van het Velódromo Martín Emilio Cochise Rodríguez. Een open stadion met een iets wat hobbelige baan die prima te fietsen was.

Velodromo Martin Emilio Cochise Rodriguez
Velodromo Martin Emilio Cochise Rodriguez

Het toernooi

Samen met de Nederlanders Barry en Kelly Markus en de fransman Michael D´Almeida vormden wij een team die de kleuren van EPM moesten verdedigen. Ik ben in actie gekomen tijdens de onderdelen sprint, keirin, teamsprint en longest lap.

De eerste wedstrijddag stond de sprint op het programma. Ik moet zeggen.. ik was best een beetje zenuwachtig. Het was toch de eerste rit sinds Rio, je vraagt je af hoe het zal gaan en hoe de knie het gaat houden. Uiteindelijk verliepen de races beter dan verwacht. Natuurlijk was het weer even wennen om te fietsen, maar de ritten gingen best goed en ik heb de finale weten te halen. In de finale heb ik het helaas moeten afleggen tegen Kristina Vogel (Duitsland), maar het voelde voor mij ontzettend goed om direct de finale te halen. Ik was daarom tevreden met de 2e plaats op de sprint.

Elis Ligtlee en Kristina Vogel aan de start van de sprint finale
Elis Ligtlee en Kristina Vogel aan de start van de sprint finale

Daar waar het de eerste dag boven verwachting ging, viel het de tweede wedstrijddag toch iets tegen. De keirin stond op het programma en tijdens de kwalificaties ging het allemaal nog gewoon goed. In de finale moest ik helaas van kop en wilde het allemaal net niet lukken. Ik ben uiteindelijk op de 5e plaats geëindigd, wat toch als een teleurstelling voelde. Ook heb ik deze dag de longest lap gereden, maar hier geen noemenswaardig resultaat behaald.

Tijdens de derde en laatste dag stond nogmaals keirin en de teamsprint op het programma. Helaas leek het op de derde dag allemaal op te zijn, de kwalificaties verliepen niet goed. Voor zowel de keirin, als de teamsprint ben ik in de kwalificaties uitgeschakeld. Balen.

Pablo Escobar tour

Gelukkig was er naast het fietsen ook tijd voor ontspanning. De stad Medellin kent een verschrikkelijke historie door misschien wel de meest bekende, maar ook beruchtste persoon uit Columbia, Pablo Escobar. Als fan van de Netflix serie Narcos was dit natuurlijk een unieke mogelijkheid om de Pablo Escobar tour te doen. Als een echte toerist heb ik alle belangrijke plekken uit het leven van Pablo Escobar bezocht, en daardoor best veel van Medellin kunnen zien. Een interessante en vooral erg leuke ervaring.

Elis Ligtlee, Barry Markus en Kelly Markus bij Barrio Pablo Escobar
Samen met Barry en Kelly Markus bij Barrio Pablo Escobar

Terugblik

Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn tijd in Medellin. Het toernooi in het algemeen was ontzettend leuk. De sfeer op de baan was erg goed en de interactie met het publiek was enorm. Ik heb veel positieve reacties mogen ontvangen, wat altijd bijzonder blijft. Daarnaast ben ik natuurlijk super blij om weer lekker te kunnen fietsen. Heerlijk om de eerste wedstrijden te hebben gehad.
Ook over de eerste dag ben ik best tevreden. Het resultaat was goed en de ritten verliepen prima. Toch kan ik ontzettend balen van de resultaten tijdens de rest van het toernooi. Ik weet dat ik pas een week vol in training ben, en dat dit van invloed is op de resultaten, maar de winnaar in mij wil gewoon altijd presteren. No matter what.
Mijn knie heeft het wel goed gehouden en dat is heel erg fijn. Bij de ene wedstrijd had ik er meer last van dan bij de andere, maar het viel mij niet tegen.

Elis Ligtlee en Fans op de foto in Medellin Columbia
Alle positieve reacties blijven leuk

NK

Het is nu tijd om lekker te ontspannen. De komende week ga ik genieten van mijn vakantie op Curaçao en daarna gaat de volledige focus op het NK in Apeldoorn. Ik ben blij om weer gefietst te hebben en neem alle positieve punten mee op mijn weg om weer topfit te worden!

P.S. Lijkt het je leuk om mijn wedstrijden tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam bij te wonen? Houd dan mijn website en social media goed in de gaten. Ik mag binnenkort twee keer, twee toegangskaarten weggeven!

Deel dit bericht: