elis-header-230982
Na de finalerace tijdens het WK 2018 in Apeldoorn

Super blij met mijn bronzen medaille op de 500m

Het WK in Apeldoorn zit er weer op, en wat was de sfeer goed! Even leek het er op dat ik er niet bij zou zijn, maar ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mijzelf op de 500m te laten zien.

Het niet mogen deelnemen aan mijn favoriete onderdelen tijdens het WK in eigen land was voor mij een enorme teleurstelling. Met de wetenschap dat ik er op de 500m toch nog bij zou zijn, was ik enorm gebrand om te laten zien dat ik nog steeds om de medailles kan fietsen. De afgelopen periode heb ik me volledig gericht op de 500m en ontzettend hard gewerkt om in Apeldoorn goed voor de dag te komen.

Lichtelijk gespannen begon ik zaterdag aan de dag. Om 14.00 uur startte de kwalificaties in het Omnisport waar het publiek al in groten getale aanwezig was. Met een tijd van 33.587 wist ik mij met een 4e plaats te kwalificeren voor de finales. Deze tijd was voor mij een PR waardoor ik met een goed gevoel richting de finales ging.

Na de pauze van het middagprogramma stond om 18.30 uur direct de finale van de 500m op het programma. Inmiddels was het Omnisport afgeladen vol en was de sfeer echt speciaal. In mijn finalerace reed ik opnieuw een PR en met een tijd van 33.484 wist ik mij te verzekeren van de bronzen medaille! De Russin Daria Shmelev won zilver en de Duitse Miriam Welte won goud.

Op het podium met Daria Shmelev en Miram Welte na de medaille ceremonie
Op het podium met Daria Shmelev en Miram Welte na de medaille ceremonie

Blijdschap met assistent coach Hugo Haak
Blijdschap met assistent coach Hugo Haak

Renners + Crew World Championships 2018 Apeldoorn
Renners + Crew World Championships 2018 Apeldoorn

Het voelde voor mij ontzettend goed om na de Olympische Spelen weer een prijs te pakken op het hoogste niveau. Ik heb hard gewerkt om terug te komen op het niveau waar ik nu zit en ik wil deze lijn doortrekken richting de toekomst. Ik ben er zeker nog niet maar door hard te blijven werken wil ik mijzelf blijven verbeteren en weer terug in de sprintploeg rijden.

Ik vond het heel bijzonder om in een uitverkocht Omnisport voor eigen publiek te rijden. De supporters waren fantastisch en hebben er zeker aan bijgedragen dat het toernooi een Nederlands succes is geworden. Aan iedereen die er in Apeldoorn bij was om mij aan te moedigen of mij vanaf een andere plek heeft gesteund, bedankt!

Deel dit bericht: