Elis Ligtlee at Trexlertown Verenigde Staten

Op trainingskamp naar de Verenigde Staten

Ter voorbereiding op het EK, dat in oktober van dit jaar plaats vindt in Berlijn, ga ik met het grootste deel van de selectie morgen op trainingskamp naar Trexlertown in de Verenigde Staten. Aan het WK in Hong Kong kon ik helaas niet meedoen, maar in de tussentijd heb ik zeker niet stil gezeten. De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van veel trainingen om fit te raken voor wedstrijden. Naast de normale baan- en krachttrainingen heb ik ook extra kickboks trainingen gevolgd om een nog betere conditie te krijgen. Nu is het moment daar om weer wedstrijden te rijden, en volledig te focussen op het fietsen tijdens een aantal weken trainingskamp.

3 Bahnen Tournee Duitsland

Het fietsen van wedstrijden is niet alleen belangrijk als training, maar ook voor het behalen van punten voor het wereldbekerseizoen. Daarom begint het trainingskamp voor mij niet in de Verenigde Staten maar in Duitsland. Voordat ik richting Philadelphia vlieg zal ik eerst deelnemen aan het 3 Bahnen Tournee. Zoals de naam het al verklapt race je op drie verschillende locaties, tegen dezelfde internationale tegenstanders. Een bijzonder toernooi om aan deel te nemen. Het is overigens niet de eerste keer dat ik aan dit toernooi mee doe. Vorig jaar heb ik zelfs alles gewonnen wat natuurlijk een leuke herinnering aan het toernooi is. Dit jaar is er twee dagen sprint en één dag Keirin. Hopelijk wordt het net zo succesvol als vorig jaar.

Taking another win today! #4bahnentournee #keirin #oberhausen #roadtorio

Een bericht gedeeld door AnneElisLigtlee (@elisligtlee) op

Trexlertown

Op een kleine twee uur rijden van New York ligt Trexlertown. Vanaf 6 juni zal ik hier een maand verblijven om te trainen en om wedstrijden te rijden. Trexlertown, ook wel T-Town genoemd, ziet zichzelf als de wielrenhoofdstad van de Verenigde Staten. Elke zomer worden hier verschillende races georganiseerd en ook dit jaar ben ik van de partij om deel te nemen. Ik zal meedoen aan de U.S. Sprint GP (9 juni), Fastest Man on Wheels (16 juni) en Festival of Speed (23 juni).

Trexlertown is een fijne plek om op trainingskamp te gaan. Je kunt hier lekker buiten trainen, de baan is in de open lucht en de omstandigheden zijn heel erg goed. De wedstrijden zijn erg leuk en alles is perfect geregeld. Het is nu de derde keer dat ik hier op trainingskamp ga. Daarnaast is het natuurlijk een leuke bijkomstigheid dat New York op een relatief korte afstand ligt. Met een beetje geluk kunnen we hier ook nog een trip heen maken.

Een bezoek aan New York tijdens ons vorige trainingskamp
Een bezoek aan New York tijdens ons vorige trainingskamp

Hou mijn social media in de gaten om op de hoogte te blijven van mijn resultaten en voor leuke updates tijdens het trainingskamp.