Over Elis

Fietsmuziek
ALS ER MAAR EEN BASS IN ZIT
Kleur GOUD OF ROZE
Mijn moeder zei altijd GENIET VAN WAT JE DOET
Zwak voor
MOOIE TASSEN
Favoriete serie NARCOS EN OITNB
Gerecht STAMPPOT VAN MIJN MOEDER
Joggingpak of jurk LASTIG, DOOR DE WEEK JOGGINGPAK, IN HET WEEKEND JURK

Elis Ligtlee

Elis Ligtlee

Wie ben ik, wat is mijn verhaal en wat houdt mij bezig? Je leest het op deze pagina.

Begonnen met fietsen...

"toen ik 7 jaar was. Ik wilde vroeger graag mountainbiken maar daar was ik nog te jong voor. Je moest minimaal 9 jaar zijn. Mijn vader stelde toen voor om te gaan kijken bij de BMX in Apeldoorn. Vanaf dat moment was in meteen verkocht en heb ik 10 jaar genoten van die sport."

Als kind was ik...

"volgens mij niet een heel moeilijk kind. Ik speelde veel buiten met kinderen uit de buurt. Eigenlijk heb ik echt een hele fijne jeugd gehad."

Mijn familie...

"Is het allerbelangrijkste in mijn leven. Zonder mijn ouders was ik nooit zover gekomen als dat ik nu ben. Maar ook de rest van de familie is heel belangrijk voor mij. Misschien komt dat ook wel omdat ik echt een familie mens ben. Als ik lang op trainingskamp ben geweest vind ik het heerlijk om even thuis bij mijn ouders te zijn, maar ook van familie feesten kan ik erg genieten."

Gestopt met BMX-en...

"toen ik 16 jaar was. De regels werden veranderd waardoor ik de sport te gevaarlijk vond worden. Ik werd bang en dat was het moment om te stoppen."

Het minst leuk aan topsport...

is toch wel de enorme spierpijn die je kunt krijgen van zware trainingen. Het is af en toe zo erg dat ik bijna de trap niet meer op kan lopen of dat op de wc gaan zitten al een probleem is. "

Baanwielrennen...

"is de sport waar ik mee begonnen ben in 2011. Nadat ik gestopt was met de BMX ging ik op zoek naar een vervangende sport en ben ik uiteindelijk bij baanwielrennen uitgekomen. Qua snelheid lijkt het wel een beetje op BMX. Je hebt in de sprint 4 onderdelen: de sprint, keirin, teamsprint en de 500m. Ik heb niet echt een voorkeur. Ieder onderdeel heeft zo zijn eigen ding, waardoor het leuk is om te doen. "

Voor het fietsen ben ik in deze landen geweest...

"Zo, dat zijn er heel veel. Op alfabetische volgorde: Aruba, Australië, België, Brazilië, Canada, Curacao, Colombia, China, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Guadeloupe, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland."

Ik kan niet tegen...

"mijn verlies. Zelfs niet als we thuis een spelletje monopoly of skipbo spelen."

Wat veel mensen niet van mij weten is...

"dat ik ondanks mijn stoere sport, het heerlijk vind om mijn nagels mooi te hebben en er vrouwelijk uit te zien. Normaal gesproken loop ik in verband met het vele sporten door de week bijna alleen maar in een joggingpak. Juist daarom is het fijn om, wanneer het kan, lekker met mijn uiterlijk bezig te zijn."

In mijn vrije tijd...

"hou ik ervan om lekker op de bank te hangen. Af en toe lekker de stad in met vriendinnen vind ik overigens ook erg leuk."

Op trainingskamp...

"ben je voornamelijk bezig met trainen en rusten. Je hebt hierdoor veel tijd voor jezelf en dan kijk ik veel series en films. Ook hou ik er van om een goed boek te pakken en lekker te lezen. Met een klassieke woordzoeker kan ik me eigenlijk ook altijd wel vermaken. Als we echt een lange periode weg zijn maken we vaak ook wel even tijd vrij om te shoppen."

Mijn mooiste sportmoment…

"is mijn onverwachte gouden medaille tijdens de Olympische spelen van 2016."


Elis Ligtlee

is geboren op 28 juni 1994 in Deventer. Samen met haar jongere broer Sam, ook talentvol baanwielrenner, en haar ouders is Elis in het Gelderse dorp Eerbeek opgegroeid. Met maar liefst acht wereldtitels was ze in haar jeugd zeer succesvol met de BMX. Verandering van de regels en het daarbij komende gevaar heeft Elis in 2011 doen besluiten om verder te gaan met baanwielrennen. Al snel bleek dit een goede keuze en heeft ze verschillende prijzen weten te halen, zowel nationaal als internationaal. Zaterdag 13 augustus 2016 is de dag dat het grote publiek kennis met Elis heeft gemaakt. Op imposante wijze pakte ze de gouden medaille op de Keirin tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro.