elis-header-230982
Meer dan goud

Augustus 2019 gaat de boeken in als een ‘Gouden maand’!

De maand augustus is voor mij de afgelopen jaren altijd een bijzondere maand, omdat 13 augustus 2016 altijd één van de mooiste dagen van mijn leven zal blijven omdat ik toen Olympisch goud won. Dit jaar kreeg de maand augustus echter met recht een ‘Gouden randje’ omdat er heel veel positieve momenten waren. Graag neem ik jullie mee naar de hoogtepunten van deze ‘Gouden maand’.

13 augustus : Theorie-examen gehaald en Elis Ligtlee Plein een feit

De 3e ‘verjaardag’ van mijn gouden medaille begon met een ‘spannende ochtend’. Ik mocht namelijk deelnemen aan het theorie-examen van mijn opleiding Fitnesstrainer A bij Start2Move in Zwolle. Met een prachtige 8,4 heb ik mijn examen gehaald.

Vol trots toog ik in de middag naar Eerbeek, waar ik was uitgenodigd voor een interview bij RTV Veluwezoom op de zomermarkt in Eerbeek. Het interview stond vooral in het teken van mijn Olympische medaille, maar ze hadden nog een verrassing in petto. Aan het eind van het interview verscheen loco-burgemeester Peter Paul Steinweg van de Gemeente Brummen. Hij nodigde mij uit voor een korte wandeling naar het Stationsplein, waar ik mijn familie en vrienden zag staan. Na 3 jaar werd het toch werkelijkheid; ik mocht mijn eigen Elis Ligtlee Plein openen in mijn woonplaats. Na de opening hebben we er met zijn allen op geproost in het nieuwe Veluwe Transferium Eerbeek.

Elis_Ligtlee_plein

16 augustus : Meer dan Goud

Vrijdag 16 augustus stond de goed bekeken tv-serie Meer dan Goud volledig in het teken van mij. Ik vond het enorm spannend want ik had de aflevering zelf nog niet gezien en ondanks diverse uitnodigingen besloot ik de uitzending ’s avonds thuis, alleen met Emmo te kijken. Mijn telefoon had ik bewust al weggelegd, zodat ik niet zou worden afgeleid door de berichten die binnen zouden komen. Wat een mooie aflevering was het! Ik heb met heel veel plezier meegewerkt aan de opnamen, maar was echt heel trots op dit resultaat. Vervolgens werd ik enorm overdonderd door de grote hoeveelheid reacties; mailtjes, apps, telefoontjes, social mediaberichten. Echt onvoorstelbaar. Ik heb een week nodig gehad om ze allemaal te lezen en willen iedereen nogmaals hartelijk danken daarvoor!

Toekomstmuziek : Nieuwe samenwerking met de KNWU en ambassadeur EK Baanwielrennen

Vanaf september ga ik voor de KNWU aan de slag binnen een speciaal programma om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. De KWNU is de eerste sportbond die onderzoek heeft laten doen en ik kijk er naar uit om mijn medewerking te verlenen aan dit zeer belangrijke onderwerp.  Ik hoop met mijn kennis en ervaring andere sporters en clubs te kunnen helpen om een meer ‘open cultuur’ na te streven, waardoor een gezonder en veiliger sportklimaat kan worden gerealiseerd.

Elis Ligtlee _ KNWU

In oktober zal ik in opdracht van Libéma Profcycling terugkeren op de baan in Omnisport als ambassadeur van de 2019 UEC EK Baanwielrennen. Kortom: augustus was fantastisch, maar de komende maanden worden dat zeker ook!

Deel dit bericht: