elis-header-230982
image2

De eerste maand van mijn leven als ondernemer

Terug in Omnisport, het startschot van de Homeride en de eerste lezing

Juni 2019; de eerste maand van mijn leven als ondernemer. En die is verre van saai. Nieuwe contacten en leerzame momenten wisselen elkaar in hoog tempo af. 28 Mei waren Corine en ik uitgenodigd door de Provincie Gelderland voor een wedstrijd in het kader van de Voleyball Nations League tussen Nederland en Brazilië. Voor mij best een bijzonder moment want nadat ik gestopt ben met mijn topsportcarrière was ik nooit meer terug geweest in Omnisport. Vanaf de zogenaamde ‘court-seats’ mocht ik mijn eerste volleybalwedstrijd ooit beleven, direct aan het veld met een optimale beleving van de wedstrijd. Ik vond het een leuke ervaring.

4 Juni ben ik naar Golfclub ‘t Lohr in het Achterhoekse Voorst gereden voor mijn nieuwe persfoto’s. Fotograaf Stan Bouman is echt een kei in zijn vak en wist mij op mijn gemak te stellen, terwijl ik voor mijn gevoel nog al vreemde poses aan moest nemen. Ik ben erg blij met het resultaat en wil Stan Bouman Photography dan ook hartelijk danken voor de fijne samenwerking.

Het weekend van vrijdag 21 en zaterdag 22 juni stond in het teken van mijn ambassadeurschap voor het Arnhemse Ronald McDonald Boshuus. Vrijdag 21 juni was ik te gast bij de ‘Week van Gelderland’ in de studio van Omroep Gelderland om over mijn ambassadeurschap te praten. Op zaterdagochtend 22 juni mocht ik op het Lange Voorhout in Den Haag – vlak voor de start van de Homeride en Homerun – de cheque overhandigen met het recordbedrag van 1,4 miljoen euro voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Met een totaal van 1.350 deelnemers waarvan 767 fietsers 500km hebben afgelegd en 604 hardlopers een afstand van 240km hebben gerend. Diep respect voor al deze mensen die dit mooie bedrag hebben opgehaald. En…. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat er voor de editie van 2020 een team uit mijn eigen Eerbeek zal deelnemen. Wordt vervolgd!

Daarnaast zijn wij de maand juni vooral bezig geweest om mijn presentatie ‘Meer dan goud’ goed vorm te geven. Hiertoe hebben we meerdere malen geoefend op verschillende locaties, waaronder zelfs in een zaal in een hotel. Woensdag 26 juni mocht ik mijn eerste lezing geven voor de relaties van Penta Rho uit Apeldoorn. Het was een soortgelijke spanning als voor een belangrijke wedstrijd. Maar het ging erg goed en belangrijker nog; ik kreeg louter enthousiaste reactie en ik heb er zelf ook echt van genoten. Het bijzondere aan deze lezing was dat een van de gasten in de zaal, Fred Ruijling,  mijn oude rector van mijn middelbare school. Inmiddels heb ik begrepen dat hij oprecht trots was op mijn verhaal.

De eerste maand als ondernemer heb ik afgesloten met mijn 25ste verjaardag op vrijdag 28 juni. Ik kijk uit naar mijn komende levensjaar waarin ik jullie zal blijven informeren over de ontwikkelingen ten aanzien van de nieuwe weg die ik ben ingeslagen.

Liefs Elis

Deel dit bericht: