elis-header-230982
122c194f-b3fa-484a-b935-94b4f7f3d679

Elis Ligtlee naar EK Baan Apeldoorn

APELDOORN – Olympisch kampioene Elis Ligtlee heeft zich als ambassadeur aan de Europese Kampioenschappen op de baan 2019 verbonden. Dat evenement vindt van 16 tot en met 20 oktober plaats in Omnisport Apeldoorn, daar waar Ligtlee haar laatste internationale succes vierde door het veroveren van brons op de 500 meter op het wereldkampioenschap van 2017-2018.

Ligtlee heeft behalve een sportieve band ook een regionale betrokkenheid bij EK-gastheer Apeldoorn. Ze groeide immers op in het nabij gelegen Eerbeek en was jarenlang actief lid van wielerverenging AR&TC De Adelaar uit deze Gelderse gemeente. Nadat Ligtlee succesvol was in de jongeren categorieën in de BMX-sport, maakte de inmiddels 25-jarige Gelderse de overstap naar de piste. Het feit dat in Apeldoorn een topsportbaan was gerealiseerd, hielp haar bij het maken van die beslissing. Op de piste reikte Ligtlee tot grote hoogte. Na het veroveren van talloze EK- en NK-titels en het winnen van WK-medailles vormde de zomer van 2016 het sportieve hoogtepunt van haar leven: ze won op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro het goud op het onderdeel keirin. Eind 2018 besloot Ligtlee de topsport vaarwel te zeggen en heeft zij onlangs haar eigen bedrijf opgericht. Door onder meer als ambassadeur van dit Europees Kampioenschap op te treden blijft ze aan de sport verbonden. In aanloop en tijdens het EK zal Ligtlee zich inzetten voor het promoten van de baanwielersport en het publiek kennis laten maken met deze prachtige sport.

Wil je de Nederlandse baanrenners zelf in actie zien? Koop dan kaarten voor het EK Baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn van 16 tot 20 oktober. Zo kun je op woensdag 16 oktober de wereldkampioenen op de teamsprint in actie zien. De Nederlandse mannen zijn deze winter nog ongeslagen. Ook de afvalkoers vrouwen en scratch mannen staan dan op het programma Op donderdag 17 oktober zijn in de voorronden van de sprint onder anderen wereldkampioen Harrie Lavreysen en runner-up Jeffrey Hoogland te zien. Net als de scratch bij de mannen en de afvalkoers bij de vrouwen. Vrijdag 18 oktober wordt het sprinttoernooi bij de mannen en vrouwen beslist. Ook rijden beiden het omnium. Op het laatste onderdeel is Kirsten Wild draagster van de regenboogtrui. Zaterdag 19 oktober is de dag van het keirintoernooi (m/v), de individuele achtervolging en de puntenkoers. Op zondag tenslotte zijn de kilometer (mannen), de 500 meter (vrouwen) en de spectaculaire koppelkoersen te zien. Amy Pieters en Kirsten Wild veroverden op dat onderdeel eerder dit jaar de wereldtitel.Elis Ligtlee naar EK Baan Apeldoorn

Deel dit bericht: