elis-header-230982
Meer dan Goud

Spannend: de 1e aflevering van ‘Meer dan Goud’ vanavond op tv!

De afgelopen week heeft vooral in het teken gestaan van het tv-programma ‘Meer dan Goud’, waarvan vanavond de eerste aflevering wordt uitgezonden. In dit programma woon ik een week lang samen met 5 andere ex-topsporters in het prachtige Kasteel Rechteren. Ieder van ons heeft jarenlang alles opzij gezet om de beste in hun tak van sport te worden en te blijven. Wat hebben de medaille(s) ons opgeleverd of juist gekost? Maar vooral wat heeft het ons geleerd?

Het spannende voor mij is dat wij een week lang continue gefilmd zijn, maar dat we niet weten wat hier uiteindelijk van wordt uitgezonden. Natuurlijk wist ik dat ik zelf emotioneel werd toen ik vertelde over de mindere periode uit mijn carrière. Het was voor mij dan ook heel confronterend toen ik mezelf ‘live’ hoorde huilen afgelopen woensdag tijdens het Radio 1 programma ‘Langs de lijn en omstreken’, waar ik samen met Bas van de Goor te gast was. In het fragment vertel ik onder meer hoe alleen ik mij heb gevoeld op momenten en over de ‘worsteling’ die ik in die periode heb ervaren met mezelf en mijn omgeving en dat was wel even slikken.

De NOS heeft aansluitend ook een artikel hierover geplaatst en daar komen dan uiteraard reacties op. De meeste daarvan zijn positief en opbeurend. Zeer erkentelijk ben ik de KNWU en in het bijzonder Thorwald Veneberg, die eraan hebben bijgedragen dat ik deze mindere periode af kan sluiten en achter me kan laten. Vooruitkijken op een positieve manier wordt daardoor eenvoudiger en ik kan mij concentreren op alle mooie dingen die nu op mijn pad komen. Ik ben veel meer in balans en geef mijn leven nu dan ook een dikke vette 8, mede door de onvoorwaardelijke steun van ‘het team’, dat ik om me heen heb verzameld. Dat is voor mij veel meer waard dan Goud!

Ik heb erg genoten van de opnamen; met name van de andere 5 gasten, Hans van Breukelen, Kim Lammers, Leontien van Moorsel, Bas van de Goor en Erben Wennemars, maar ook van de geweldige tv-crew. Ik hoop dat jullie vanavond allemaal gaan kijken naar de eerste aflevering waarin Hans van Breukelen centraal staat. Op vrijdag 16 augustus is het mijn beurt. ‘Meer dan Goud’ wordt uitgezonden op NPO1 om 21:25 uur.

 

https://nos.nl/artikel/2295012-openhartige-ligtlee-over-de-keerzijde-van-succes-ik-voelde-me-zo-alleen.html

Liefs Elis

Deel dit bericht: