De Watermeloen

3 augustus is het de dag van de watermeloen. Hierbij een aantal leuke weetjes over de watermeloen en ook nog wat leuke recepten met watermeloen.

  1. Het bevat maar liefst 50 calorieën per 250 g watermeloen. Het vruchtvlees bevat 92% water en slechts 8% suiker. Het eten van watermeloen kost meer calorieën dan het oplevert!
  2. Bron van vitamine A en C. Deze vitamines versterken het immuunsysteem en beschermen tegen ziekten. Met een punt watermeloen krijg je van beide al gauw 20% van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) binnen.
  3. Rijp en rood zijn watermeloenen rijk aan de antioxidant lycopeen, nog meer zelfs dan tomaten. Als het vruchtvlees een roze kleur heeft, is de stof nog niet tot ontwikkeling gekomen.
  4. IJskoude blokjes watermeloen blijven een aantal dagen goed in de koelkast.  Als je een hele watermeloen in stukken snijdt, heb je er dagen plezier van.
  5. Vers geperst watermeloensap pept je op na het sporten. Watermeloen bevat citrulline, een stof die spierpijn tegengaat.
  6. Gooi de pitten van de watermeloen niet weg: per 24 stuks bevatten ze 1 g eiwit. Rooster ze met zeezout en voeg ze toe aan een salade. Heerlijk!
  7. Houd je vocht vast? Watermeloen werkt vochtafdrijvend.
  8. Gedroogde meloen is het hele jaar door een heerlijke traktatie: snijd de meloen in blokjes en laat deze 10 uur drogen in de oven op de laagste stand, of gebruik een dehydrator(voedseldroger).
Deel dit bericht: